Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

Megaprojektünk, a paksi Duna-híd építése látványos mérföldkőhöz ért

2023.12.30.

A 2024-es év elején már gyalog kelhet át a Paks-Kalocsa hídon a kivitelező csapat – egyre csak közeledik a híd átadásának időpontja.

Igazi téli miliőben, havazás kíséretében valósult meg a paksi Duna-híd balparti zárása 2023 december elején. A Duna Aszfalt Zrt. fővállalkozásában zajló projektben közeledik az az időpont, amikor a teljes hídon át lehet menni gyalog. Egy több mint 70 kilométeres kerülőút megtétele válik majd szükségtelenné a Paks és Kalocsa között épülő új híd átadásával, amely az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) (video) megbízásából a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében készül.

Két ártéri híd és köztük egy mederhíd

A Duna dél-magyarországi szakaszán épülő, közel 1 kilométeres – egészen pontosan 946 méter hosszú – híd valójában három különálló részből áll össze, kettő hullámtéri hídból és a közöttük épülő mederhídból, egy nagy egységet alkotva. Az ártéri hidak már összeérnek a mederhíd két oldalával, azonban ez utóbbi december hónap elején még három részből állt. A 440 méter hosszú mederhíd építkezése 2023. december 6-án látványos pillanathoz ért: a szakemberek munkájának köszönhetően véglegesen összekapcsolták a kalocsai parti oldali szakaszát.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában zajló fejlesztésben februárban várhatóan a középső mederzárás is megvalósul, így akkortól kezdve már a mederhíd mellett két hullámtéri hídból álló teljes hídon át lehet majd kelni.

Legfrissebb híreink

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram