Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

A Duna Bonum most Szolnokon segített – Autizmus Centrum

2023.10.26.

Új játszótérrel segítette a Duna Bonum a szolnoki Autizmus Centrumot.

Egy új játszótér kialakításával támogatta a Duna Bonum Alapítvány a szolnoki Autizmus Centrumot. A Szíjj László által létrehozott alapítvány segítségnyújtása a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósult meg, ennek során négy darab játszótéri elemet és négy padot hoztak létre a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Autizmus Centrumának udvarán. Mindezek mellett új járdaburkolatokat és 60 négyzetméternyi ütéscsillapító gumilap burkolatot építettek.

A Duna Bonum Alapítvány jóvoltából az eszközökre és a tér kialakítására több mint 10 millió forintot szánt a szolnoki intézmény. Az alapítvány legfőbb célja az, hogy támogatása közvetlenül érezhető legyen azok számára, akik azt kapják. Az alapítvány irányába a megkeresés Bóka Barbarától, az Autizmus Centrum vezetőjétől érkezett, aki részletesen és fontosság szerint súlyozva fejtette ki levelében, hogy mire van szükségük.

Az átadón Dr. Kállay Mária országgyűlési képviselő is részt vett, aki rámutatott, mérhetetlen gyermekszeretet és gondoskodás jellemző a szóban forgó tagintézményre, ahol a dolgozóknak küldetése van. Ehhez kapcsolódva Szalay Ferenc polgármester kifejtette, Szolnokon természetes dolog, hogy a fogyatékossággal élő gyermekekkel és felnőttekkel is foglalkoznak. Hajnal Ferenc, intézményvezető mindezt azzal egészítette ki, hogy az örömforrás elengedhetetlen a gyerekeknek, az új eszközök pedig éppen ezt az az önfeledt örömszerzést és az ugyanennyire fontos testmozgást segítik.

Legfrissebb híreink

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram