Látogass el Facebook oldalunkra is!Nézd meg Linkedin oldalunkat is!Nézd meg YouTube csatornánkat!

Mohácsi Duna-híd: a munkaterület átadása megtörtént szeptember végén

2024.09.30.

A 21. átkelő lesz ez a Duna magyar szakaszán.

A Duna Aszfalt kivitelezésében megvalósuló beruházásnál a munkaterület átadása rendben megtörtént, a soron következő lépés a munkakezdési engedély kibocsátása.

Szeptember végén átadták a munkaterületet a mohácsi Duna-híd építéséhez, amelyet a Duna Group zászlóshajója, a Duna Aszfalt Zrt. végez. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM)-beruházás részeként megvalósuló, 756 méter hosszú híd Mohács és Újmohács között fogja összekötni a két partot, és ez lesz Magyarország legdélebbre eső Duna-hídja. A projekt nemcsak a híd megépítését foglalja magában, hanem több mint 28 kilométer hosszú úthálózatot, valamint az ehhez tartozó 13 további vasbeton híd és kerékpáros aluljárók és keretműtárgy létrehozását is.

A tényleges munkálatok megkezdéséhez szükséges engedélyek október közepére várhatók, ezt követően először régészeti, lőszermentesítési és területelőkészítési feladatokat végeznek el. A fő kivitelezési munkálatok várhatóan a következő év elején indulhatnak el.

Legfrissebb híreink

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram